De zalm is gekweekt in Noorwegen.
Ingrediënten
zalm (Salmo salar)
Allergenen
Bereidingswijze en houdbaarheid
Bereidingswijze: De pure smaak van zalm proef je het beste als je zalm pocheert. De zalm is dan wel iets minder vet. Zalm bereiden in de oven of roerbakken met verse groenten en viskruiden is natuurlijk ook heerlijk. Bakken in de pan (op het vel) kan ook goed. Zorg dat ook de dikke stukken goed gaar worden. Groenten die perfect bij zalm passen zijn asperges, broccoli, venkel of een combinatie van Hollandse groenten. Hoe je het ook bereid, het blijft een bijzonder lekkere vis!
De huid en het stuk ruggengraat die de moot bij elkaar houden, zijn na het bereiden makkelijk te verwijderen. De huid zorgt ervoor dat er tijdens het bereiden meer vocht en vet in de vis blijft.
Houdbaarheid: zalmmoten zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast en 3 maanden in de diepvries.