De inktvis is gevangen in de Zuidwestelijke Atlantische Oceaan met trawlnetten.
Herkomst: China
Ingrediënten
pijlinktvis (Todarodes pacificus), water (10%), zout, stabilisatoren (E330 en E331)
Netto gewicht per 1 kilo verpakking: 700 gram en 30% ijs.
Allergenen
Bereidingswijze en houdbaarheid
Bereidingswijze: Snijd de inktvis in smalle repen of stukjes. Leg de repen of stukjes op keukenpapier te drogen. Bestrooi eventueel met zout en peper of andere kruiden. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Laat de olie goed heet worden maar niet verbranden. Schroei de inktvis dicht en draai het vuur laag. Voeg eventueel wat olijfolie, citroensap en peterselie toe en laat in een paar minuten krokant worden. De inktvis krijg een bruin, krokant korstje. Is de inktvis taai? Dan is het te lang verhit.
Houdbaarheid: inktvistubes zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast. De inktvistubes kunnen na het ontdooien niet opnieuw ingevroren worden en kunnen, als ze langer bewaard moeten worden, het best bewaard worden in de diepvries.