De kabeljauw is gevangen in de Noordzee met grondbeugen.
Vangstgebied: FAO 27, IVB, CENTRAL NORTHSEA
Kabeljauw wordt vaak gebruikt voor klipvis (gezouten en gedroogde vis), stokvis (gedroogde vis), zoute vis (vis in pekel) en kibbeling (een verbastering van kabeljauwwang). De wangen en de keel zijn de lekkerste delen van de vis. De alom bekende kibbeling wordt vaak gemaakt van deze wangen en keeltjes, maar ook andere vissoorten en delen van de kabeljauw kunnen als basis voor deze ‘gezonde’ snack dienen.
Ingrediënten
kabeljauw (Gadus morhua)
Allergenen
Bereidingswijze en houdbaarheid
Bereidingswijze: kabeljauw is een bijzonder gewaardeerde vis en kan op veel manieren bereid worden. Kabeljauw kan bijvoorbeeld goed worden gebakken, gegrild, gestoofd of gekookt. Het vlees van de kabeljauw heeft een losse structuur. Het valt daarom snel uit elkaar. Kabeljauw is dan ook minder geschikt om te wokken.
Houdbaarheid: kabeljauwhaas is 3 dagen houdbaar in de koelkast en 3 maanden in de diepvries.