Deze inktvis is gevangen in de Stille Oceaan.
Ingrediënten
water, inktvis (Loligo opalescens)
Allergenen
Bereidingswijze en houdbaarheid
Bereidingswijze: inktvis kun je bakken of frituren.
Maak de inktvis schoon of laat dit doen. Snijd de inktvis in smalle repen of stukjes. Leg de repen of stukjes op keukenpapier om te drogen. Bestrooi eventueel met zout en peper of andere kruiden.
Bakken: Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Laat de olie goed heet worden maar niet verbranden. Schroei de inktvis dicht en draai het vuur laag. Voeg eventueel wat olijfolie, citroensoep en peterselie toe en laat in een paar minuten krokant worden.
Frituren: een paar minuten op 180 graden.
De inktvis heeft een krokant korstje. Is de inktvis taai? Dan is het te lang verhit.
Houdbaarheid: pijlstaartinktvis is 3 dagen houdbaar in de koelkast. De inktvis kan na het ontdooien niet opnieuw ingevroren worden en kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van -18 graden Celsius.