Forel is gekweekt in Nederland.
Het verschil tussen een zalmforel en een gewone forel is niet de soort maar het vlees en het formaat. Gewone forel heeft grijs visvlees en zalmforel heeft roze visvlees. De zalmforel wordt ook vaak in een groter formaat verkocht dan gewone forel. De naam zalmforel is een fantasienaam. Beide forellen zijn regenboogforellen.
In het wild verkrijgen forellen hun roze kleur door het eten van garnaaltjes en kreeftjes. In kwekerijen is dit voedsel niet aanwezig en hebben forellen daarom grijs visvlees. Omdat consumenten de voorkeur geven aan roze visvlees wordt in het visvoer van zalmforellen de kleurstof astaxanthine toegevoegd.
Ingrediënten
forel (Oncorhynchus mykiss)
Allergenen
Bereidingswijze en houdbaarheid
Bereidingswijze: Bereid de forel in de oven 20 minuten op 180 graden. Forel kan ook op de BBQ / grill of in de pan bereid worden. BBQ: verpak het pakketje in folie of klem het in een vistang. Draai het 20 minuten lang verschillende keren om. De vis krijgt dan een krokante korst. De vis is bij beide methoden gaar als het vlees zowel bij de dunne als de dikke stukken wit is en een vork er makkelijk in en uitgaat.
Houdbaarheid: verse forel is 3 dagen houdbaar in de koelkast en 3 maanden in de diepvries.